Kalifiyeli eleman ve ara eleman açığını kapatmak için üretime katkı sunmak amacıyla 2 yıl önce hizmet giren Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Okulu öğrenciler 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaları ziyaret ederek işçilere karanfil dağıtıp bayramını kutladı.  
Dünyada ilk kez 1856’da kutlanmaya başlayan, Türkiye’de ise 1923 yılında resmi olarak ilk kez kutlanan ve 2008 yılında ‘Emek ve Dayanışma Günü’ olarak TBMM’de kabul edilen 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda OSB Özel Rahmiye Sare Palalı Teknik Okulu farklı bir sosyal etkinlik gerçekleştirdi. Okul Müdürü İbrahim Çakal, Okul Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Çoleker ve Biyoloji Öğretmeni Feride Gökdeniz ve öğrencilerden oluşan bir grup OSB'de yer alan firmaların sektörlerinde söz sahibi olan Oruçoğlu Yağ, Sesemak Mermer Kesme ve İşleme Makinaları, Alimoğlu Mermer ve Coşkun Et’i ziyaret etti. Ziyaretin ilk durağı Oruçoğlu Yağ oldu. Firma yetkilileri 113 personelle yıllık 13 Bin ton ayçiçeği kırım yapıldığını ve 4. 500 ton ayçiçek yağı elde ettiklerini söylediler. Afyon’da mermer sektörün önde isimlerinden Alimoğlu Mermer sahibi İbrahim Alimoğlu, eğitilmiş ara eleman ihtiyacı sektörde had safhada olduğunu belirtti. Daha sonra iş adamı İbrahim Alimoğlu’nun fabrikasında bulunan ve kendinin geliştirdiği özel müzesi gezen öğrenciler 2 milyon yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen fosilleri görme ve gezme imkânı buldu. Afyonkarahisar ve Denizli’deki kendisine ait mermer ocaklarından çıkan fosilleri toplayarak fabrikada oluşturduğu müzede sergileyen Alimoğlu, çocukluğundan bu yana mermer işi ile uğraştığını, mermere kazınmış fosilleri buldukça ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Alimoğlu, eski taş plak ve dedelerinin tarihi kişisel eşyalarını da öğrencilere anlattı.
“ÖĞRENCİLER KARANFİL DAĞITTILAR”
Coşkun Et kombinasını gezdiren yönetici Veli Gök, “Kırmızı et sektöründe dünya standartlarında üretim yapıyoruz. Afyon OSB’de yeni bir firma olduklarını ve kesilen etleri bu yılsonuna kadar Et ve Balık Kurumuna vereceklerini söyleyen Gök, 82 personelle ayda 400 büyük baş hayvan kesimi yaparak 35 ton etin satışı gerçekleştiğini söyledi. Gezinin en son durağı ise Sesemak Mermer oldu. 27 yıllık profesyonel tecrübemizle sektörün ihtiyaç ve isteklerini en iyi biçimde hizmet verdiklerini belirten makine mühendisi Turhan Ersoy, 60 personelle ayda 60 ton demir veya çeliği işlediklerini belirtti. Öğrenciler ‘1 Mayıs "Emek ve Dayanışma Günü’ öncesi işçilere karanfil vererek günlerini kutladı.
. [gallery link="file" ids="471,470,469,468,467,466,465,464,463,462,461,460"]